Krémové těstoviny s houbami a ořechy
Lahodné krémové těstoviny s žampiony a drcenými vlašskými oříšky.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Obědy a večeře
- Orestování
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
olivový olej | 2 lžíce |
česnek stroužky | 5 kusů |
žampiony čerstvé | 100 g |
těstoviny celozrnné | 100 g |
ořechy vlašské | 60 g |
rostlinná smetana | 200 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli nasekáme najemno a zprudka orestujeme asi 3 minuty. Rozdrtíme česnek, očistíme a nakrájíme žampiony. Obojí přidáme do pánve k cibuli, snížíme teplotu, přiklopíme pokličkou a necháme mírně podusit přibližně 10 minut.
-
Mezitím si uvaříme těstoviny a nasekáme vlašské ořechy. Ke směsi hub přimícháme sojovou (nebo ovesnou) smetanu, až se zahřeje a zahustí. Osolíme, opepříme a přimícháme vlašské ořechy. Těstoviny po uvaření scedíme, zamícháme do omáčky a podáváme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů