Krémové rizoto s žampiony a kuřecím masem

Luci

Tak tento oběd u nás máme rádi kdykoliv, krémové rizoto a kuřecí maso je skvělá kombinace:).

Krémové rizoto s žampiony a kuřecím masem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibule 1 kus
olej řepkový 2 lžíce
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris 200 g
víno bílé jakostní 100 ml
vývar drůbeží domácí 500 ml
sýr parmazánového typu 50 g
žampiony čerstvé 10 kusů
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
kuřecí prsa 2 kusy
olej řepkový 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a krátce ji zpěníme na oleji, přídáme a osmahneme rýži, zastříkneme bílým vínem, necháme odvařit a postupně přiléváme horký kuřecí vývar, osolíme.

  2. průběžně mícháme, postupně, jak se vývar vyvařuje, doléváme nový (po sběračkách),minutu před koncem, až je rýže měkká, přidáme vmícháme nastrouhaný parmezán.

  3. Doba varu rizota je přibližně 25 minut. Osmahneme si žampiony nakrájené na plátky - na ghí.

  4. Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme, orestujeme na oleji, celkem restujeme z každé strany asi 7 minut.

  5. Servírujeme rizoto, maso nakrájíme na plátky, přidáme žampiony a nakonec posypeme parmezánem. Je to luxusní...:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů