Krémové rizoto s žampiony a kuřecím masem
Tak tento oběd u nás máme rádi kdykoliv, krémové rizoto a kuřecí maso je skvělá kombinace:).
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
olej řepkový | 2 lžíce |
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris | 200 g |
víno bílé jakostní | 100 ml |
vývar drůbeží domácí | 500 ml |
sýr parmazánového typu | 50 g |
žampiony čerstvé | 10 kusů |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
kuřecí prsa | 2 kusy |
olej řepkový | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a krátce ji zpěníme na oleji, přídáme a osmahneme rýži, zastříkneme bílým vínem, necháme odvařit a postupně přiléváme horký kuřecí vývar, osolíme.
-
průběžně mícháme, postupně, jak se vývar vyvařuje, doléváme nový (po sběračkách),minutu před koncem, až je rýže měkká, přidáme vmícháme nastrouhaný parmezán.
-
Doba varu rizota je přibližně 25 minut. Osmahneme si žampiony nakrájené na plátky - na ghí.
-
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme, orestujeme na oleji, celkem restujeme z každé strany asi 7 minut.
-
Servírujeme rizoto, maso nakrájíme na plátky, přidáme žampiony a nakonec posypeme parmezánem. Je to luxusní...:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů