Krémové rizoto s žampiony a kuřecím masem

Luci

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Krémové rizoto s žampiony a kuřecím masem

Tak tento oběd u nás máme rádi kdykoliv, krémové rizoto a kuřecí maso je skvělá kombinace:).

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a krátce ji zpěníme na oleji, přídáme a osmahneme rýži, zastříkneme bílým vínem, necháme odvařit a postupně přiléváme horký kuřecí vývar, osolíme.

  2. průběžně mícháme, postupně, jak se vývar vyvařuje, doléváme nový (po sběračkách),minutu před koncem, až je rýže měkká, přidáme vmícháme nastrouhaný parmezán.

  3. Doba varu rizota je přibližně 25 minut.

    Osmahneme si žampiony nakrájené na plátky - na ghí.

  4. Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme, orestujeme na oleji, celkem restujeme z každé strany asi 7 minut.

  5. Servírujeme rizoto, maso nakrájíme na plátky, přidáme žampiony a nakonec posypeme parmezánem.

    Je to luxusní...:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte