Tak tento oběd u nás máme rádi kdykoliv, krémové rizoto a kuřecí maso je skvělá kombinace:).
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris 200 g |
200 g |
100 ml |
100 ml |
500 ml |
500 ml |
50 g |
50 g |
Žampiony | |
10 kusů |
10 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
Maso | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Na posypání | |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a krátce ji zpěníme na oleji, přídáme a osmahneme rýži, zastříkneme bílým vínem, necháme odvařit a postupně přiléváme horký kuřecí vývar, osolíme.
-
průběžně mícháme, postupně, jak se vývar vyvařuje, doléváme nový (po sběračkách),minutu před koncem, až je rýže měkká, přidáme vmícháme nastrouhaný parmezán.
-
Doba varu rizota je přibližně 25 minut.
Osmahneme si žampiony nakrájené na plátky - na ghí.
-
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme, orestujeme na oleji, celkem restujeme z každé strany asi 7 minut.
-
Servírujeme rizoto, maso nakrájíme na plátky, přidáme žampiony a nakonec posypeme parmezánem.
Je to luxusní...:)
Makronutrienty
40%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 592 kJ | 5 047 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 1 206 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
0,39 g |
90,1 g
3,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 9,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,52 g
1,72 g |
55,5 g
14,7 g |
Bílkoviny | 9,63 g | 82 g |
Sůl | 3,99 g | 34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů