Krémové rizoto s pečenou dýní

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Když chceme něco bez masa...

Krémové rizoto s pečenou dýní

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 50 g
vývar zeleninový domácí 400 ml
dýně máslová 350 g
sýr parmazánového typu 70 g
bazalka čerstvá 10 g
olivový olej 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme a vydlabeme dužinu. Nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 25 minut (podle velikosti kostiček).

  2. Rýži podlijeme malým množstvím vývaru, přivedeme k varu. Mícháme a postupně přiléváme vývar, až je rýže měkká. Na konci vaření musí v rýži zůstat trochu tekutiny, abychom dosáhli krémovité konzistence.

  3. Do rýže přimícháme 50 g parmezánu, dýni a část bazalky. Dochutíme solí a pepřem. Zbytek parmezánu a bazalky si necháme na ozdobu. Přikryjeme poklicí a necháme zhruba 5 minut dojít.

  4. Servírujeme ozdobené lístky bazalky a několika hoblinkami parmezánu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů