Máte rádi polévky, ale nevíte, jak do nich přidat bílkoviny, aby Vás na dlouho zasytily? Do krémových polévek se dá jednoduše přidat například cottage sýr, který pak v polévce není téměř poznat.
- 40m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,5 kusu |
0,5 kusu |
250 g |
250 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
4 stroužky |
4 stroužky |
150 g |
150 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
kořenicí směs aglio peperoncini 1 lžíce |
1 lžíce |
krutonky | |
---|---|
50 g |
50 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Recept je velmi jednoduchý. Nejprve si roztopíme troubu na 200 stupňů. Do pekáčku si připravíme na poloviny překrájená rajčata (záleží na velikost, cherry rajčata můžeme klidně nechat vcelku), na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku a celé stroužky česneku (klidně i se slupkou). Osolíme, opepříme, přidáme koření aglio a peperoncino, balsamikový ocet a olej. Směs dobře promícháme a dáme do trouby. Pečeme dokud vše není hezky měkké (cca 20-30 minut).
Vše přendáme do větší nádoby, ve které budeme polévku mixovat. Česnek vyloupeme ze slupky (mělo by být hezky měkký), přidáme cottage sýr a trochu vývaru (případně vody + nějaký vhodný bujón) a polévku dobře rozmixujeme. Množství vývaru/vody regulujeme podle toho, jak chceme mít polévku hustou.
Já jsem polévku ještě doplnila krutony z kváskového chleba - chléb jsem nakrájela, okořenila, přidala parmazán a pak jej dala na max do horkovzdušné fritézy na cca 5 minut.
Do polévky jsem také přidala zbytek klobásky salsiccie, kterou jsem zrovna měla doma (můžeme ale přidat i kuřecí maso, krevety apod.) a celé jsou to ozdobila mraženou bazalkou.
Makronutrienty
47%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 348 kJ | 2 273 kJ |
Kalorická hodnota | 83,1 kcal | 543 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,76 g
2,2 g |
50,7 g
14,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,776 SVJ | 5,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,91 g
0,886 g |
25,6 g
5,79 g |
Bílkoviny | 4,7 g | 30,8 g |
Sůl | 0,636 g | 4,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů