Krémová pórková polévka

Dáša

Krémová pórková polévka

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
cibule 100 g
petržel kořenová 150 g
brambory konzumní pozdní 200 g
pórek 1 kus
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
tymián sušený 1 lžička
rostlinná smetana 100 ml
slunečnicový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, petržel a brambory na kostičky. Vše osmahněte na oleji. Pórek nakrájejte na kolečka, přidejte do hrnce a restujte asi 10 minut. Potom přilijte asi 1,5 litru vody nebo zeleninového vývaru, sůl, pepř a tymián. Vařte do změknutí zeleniny. Poté odeberte asi třetinu polévky a zbytek rozmixujte do hladkého krému. Nerozmixovanou část vraťte do hrnce, přidejte smetanu, nechce přejít varem a je hotovo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů