Krémová pórková polévka
- 35m
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 100 g |
petržel kořenová | 150 g |
brambory konzumní pozdní | 200 g |
pórek | 1 kus |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
tymián sušený | 1 lžička |
rostlinná smetana | 100 ml |
slunečnicový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte nadrobno, petržel a brambory na kostičky. Vše osmahněte na oleji. Pórek nakrájejte na kolečka, přidejte do hrnce a restujte asi 10 minut. Potom přilijte asi 1,5 litru vody nebo zeleninového vývaru, sůl, pepř a tymián. Vařte do změknutí zeleniny. Poté odeberte asi třetinu polévky a zbytek rozmixujte do hladkého krému. Nerozmixovanou část vraťte do hrnce, přidejte smetanu, nechce přejít varem a je hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů