Krémová polévka ze zbylého salátu

Jídelní plán

Hlávkový salát je jednou z potravin, která nám v lednici zbývá a vadne úplně nejčastěji. Chodíme kolem něj a říkáme si - do salátu už nejde... co s ním. Takový salát ale nemusíte vyhazovat - udělejte si z něj výbornou krémovou polévku. Tentokrát se mi to stalo i s polovinou pórku. Tak jsem spojila příjemné s užitečným a oba okoralé kousky zeleniny jsem elegantně zachránila:)

Krémová polévka ze zbylého salátu

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vepřové sádlo 1 lžíce
česnek 3 stroužky
vývar z kostí domácí 500 ml
květák 0,5 kusu
pórek 0,5 kusu
ocet jablečný 1 lžíce
hlávkový salát 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
sůl 0,5 lžičky
muškátový ořech mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Česnek pokrájíme na plátky, pórek na kousky a společně osmahneme na lžičce sádla nebo oleje. Přilijeme smetanu , domácí vývar, muškátový oříšek a sůl. Vaříme do měkka. Květák rozloupeme na růžičky a v troše vody se lžící jablečného octa uvaříme do měkka. Uvařený květák, salát a uvařený pórkový salát umixujme v blenderu do hladkého krému. Pokud je polévka moc hustá, můžeme ji dle potřeby doplnit květákovým vývarem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů