Krémová polévka ze zbylého salátu

Jídelní plán

Krémová polévka ze zbylého salátu 1 další fotka

Hlávkový salát je jednou z potravin, která nám v lednici zbývá a vadne úplně nejčastěji. Chodíme kolem něj a říkáme si - do salátu už nejde... co s ním. Takový salát ale nemusíte vyhazovat - udělejte si z něj výbornou krémovou polévku. Tentokrát se mi to stalo i s polovinou pórku. Tak jsem spojila příjemné s užitečným a oba okoralé kousky zeleniny jsem elegantně zachránila:)

Postup přípravy

  1. Česnek pokrájíme na plátky, pórek na kousky a společně osmahneme na lžičce sádla nebo oleje. Přilijeme smetanu , domácí vývar, muškátový oříšek a sůl. Vaříme do měkka.

    Květák rozloupeme na růžičky a v troše vody se lžící jablečného octa uvaříme do měkka.

    Uvařený květák, salát a uvařený pórkový salát umixujme v blenderu do hladkého krému. Pokud je polévka moc hustá, můžeme ji dle potřeby doplnit květákovým vývarem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte