KRÉMOVÁ POLÉVKA Z TOPINAMBURU A MRKVE
Lahodná lowcarb polévka zasytí a zahřeje. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
topinambury | 500 g |
mrkev | 1 kus |
kapusta růžičková | 10 kusů |
cibule | 1 kus |
slanina anglická | 50 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
kurkuma mletá | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
smetana na vaření | 100 ml |
vývar zeleninový domácí | 750 ml |
Postup přípravy
-
Na suché pánvi opražím slaninu a vyndám na talířek, přidám máslo a nechám zesklovatět cibuli, přidám očištěný a nakrájený topinambur, mrkev, kapustičky a ještě chvíli restuji. Zaliji vývarem a vařím 10 minut, vyndám pár kapustiček na ozdobu a vařím ještě 15 minut. Rozmixuji, zjemním smetanou a podle chuti osolím, opepřím a okyselím citronem.Ozdobím slaninou a kapustičkami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů