KRÉMOVÁ POLÉVKA Z TOPINAMBURU A MRKVE

Oli

Lahodná lowcarb polévka zasytí a zahřeje. Děkujeme Věře Husákové za recept :)

KRÉMOVÁ POLÉVKA Z TOPINAMBURU A MRKVE

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
topinambury 500 g
mrkev 1 kus
kapusta růžičková 10 kusů
cibule 1 kus
slanina anglická 50 g
máslo čerstvé 1 lžíce
kurkuma mletá 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
smetana na vaření 100 ml
vývar zeleninový domácí 750 ml

Postup přípravy

  1. Na suché pánvi opražím slaninu a vyndám na talířek, přidám máslo a nechám zesklovatět cibuli, přidám očištěný a nakrájený topinambur, mrkev, kapustičky a ještě chvíli restuji. Zaliji vývarem a vařím 10 minut, vyndám pár kapustiček na ozdobu a vařím ještě 15 minut. Rozmixuji, zjemním smetanou a podle chuti osolím, opepřím a okyselím citronem.Ozdobím slaninou a kapustičkami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů