Skvělé lowcarb jídlo do letních horkých dní...děkujeme Iris Stranska Roger Ruiz za recept :)
https://www.instagram.com/p/ChSgVzDAq9O/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
4 kuličky |
4 kuličky |
200 g |
200 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Na ghi nechame zesklovatet salotku a cesnek. Pote pridame nakrajeny na mensi kousky celer a restujeme cca 5 minut. Zalijeme vodou, pridame koreni a varime do zmeknuti. Vse rozmixujeme, prilijeme smetanu, parmezan a kratce jeste provarime. Podavame s cernym sezamem, parmezanem a slaninou.
Makronutrienty
30%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 723 kJ | 1 686 kJ |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 403 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,67 g
1,67 g |
17,9 g
3,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,767 SVJ | 1,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,9 g
6,42 g |
34,8 g
15 g |
Bílkoviny | 3,05 g | 7,12 g |
Sůl | 0,556 g | 1,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů