Krémová polévka z mrkvové naťě

Kitchen Book

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Krémová polévka z mrkvové naťě

Že je mrkvová nať odpad? Tak to ani náhodou! O víkendu jsem se stavila na trzích a koupila krásné mrkvičky a když už jsem byla u toho mrkvového vaření říkala jsem si jak využít nať… Přeci je škoda vyhazovat věci které jsou tak dobré i když si myslíme že jsou dobré jen pro králíky Tak pojďte do toho se mnou chuť je netradiční a naprosto skvělá.

Postup přípravy

  1. Na lžíci másla si orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět. Česnek s cibulí zaprášíme moukou a lehce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme nať a vaříme do úplného změknutí( i tužších částí). Nakonec zjemníme smetanou a rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku přecedíme přez jemné sýto a podáváme. Můžeme doladit lžičkou smetany na ozdobu nebo zakápnout kvalitním olivovým olejem. Určitě zkuste!!!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte