Že je mrkvová nať odpad? Tak to ani náhodou! O víkendu jsem se stavila na trzích a koupila krásné mrkvičky a když už jsem byla u toho mrkvového vaření říkala jsem si jak využít nať… Přeci je škoda vyhazovat věci které jsou tak dobré i když si myslíme že jsou dobré jen pro králíky Tak pojďte do toho se mnou chuť je netradiční a naprosto skvělá.
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
2,5 litry |
2,5 litry |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
250 g |
250 g |
nyní jen nať !! 200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Na lžíci másla si orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět. Česnek s cibulí zaprášíme moukou a lehce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme nať a vaříme do úplného změknutí( i tužších částí). Nakonec zjemníme smetanou a rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku přecedíme přez jemné sýto a podáváme. Můžeme doladit lžičkou smetany na ozdobu nebo zakápnout kvalitním olivovým olejem. Určitě zkuste!!!
Makronutrienty
39%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 169 kJ | 877 kJ |
Kalorická hodnota | 40,5 kcal | 210 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,57 g
0,85 g |
13,3 g
4,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,257 SVJ | 1,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,04 g
1,75 g |
15,7 g
9,09 g |
Bílkoviny | 1 g | 5,19 g |
Sůl | 1,02 g | 5,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů