Krémová polévka z mrkve a červené čočky

To je Bašta

Krémová polévka z mrkve a červené čočky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
mrkev 350 g
čočka červená 150 g
cibule sladká, šalotka 2 kusy
vývar zeleninový domácí 1,5 litrů
máslo 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
chilli sušené mleté 1 špetka
nové koření mleté 6 kuliček
česnek stroužky 2 kusy
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Šalotky nakrájejte na jemno. V hrnci rozehřejte máslo s trochou olivového oleje a orestujte šalotku. Mrkev nakrájejte na kostičky nebo nastrouhejte na hrubo a přidejte k šalotce. Promíchejte a přilijte zhruba polovinu vývaru. Osolte a vařte asi 15 minut.

  2. Poté přidejte propláchnutou čočku, nastrouhaný česnek, nové koření, chilli a pepř a vařte dalších 10-15 minut. Podle potřeby přilijte vývar.

  3. Až bude čočka měkká, tak hrnec odstavte z plotny a polévku tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Pokud je polévka moc hustá, tak nařeďte zbylým vývarem, nebo vodou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů