Krémová polévka z hub a fazolí

Jídelní plán

Houbová polévka trochu jinak - tentokrát krásně krémová a hutná

Krémová polévka z hub a fazolí

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
fazole bílé sterilované 200 g
cibule 0,5 kusu
žampiony čerstvé 400 g
smetana na vaření 250 ml
vývar zeleninový domácí 500 ml
česnek 5 stroužků
olivový olej 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
hořčice dijonská 0,5 lžičky
sojová omáčka 1 lžíce
koriandr mletý 1 lžička
římský kmín mletý, cumin 0,25 lžičky
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Houby nakrájíme na kousky. V receptu jsou žampiony, ale je možné použít i lesní houby, které běžně sbíráte. Vše osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Pokud máte rádi, můžete přidat i trochu anglické slaniny. Nakonec přidejte slité fazolky a koření. Vše spolu ještě krátce zarestujte, aby se koření rozvonělo. Přilejte smetanu (lze použít i ta na šlehání) a vodu nebo vývar (lze použít i vývar z kostí) a pomalu vařte asi 15 minut. Dokořeňte podle chuti. Kromě petrželky můžete přidat také šalvěj nebo tymián - záleží, co máte rádi. Část hub a fazolí můžete odložit na ozdobu. Zbytek rozmixujte na hustý krém. Podávejte zdobené sekanou petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů