Naprosto originální a nečekaná chuť lowcarb polévky stojí za vyzkoušení!
Děkujeme Ruth Šormové za recept :)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na troše olivového oleje osmahnout pokrájené červené hlavkové zelí, osolit, opepřit, přidat hrst bobulí aronie a hrst borůvek, zalít horkou vodou a důkladně uvařit 30-40 minut doměkka.
-
Rozmixovat, přidat pokrájenou čerstvou zelenou petrželku a kousky orestované klobásy. Můžeme servírovat se lžící zakysané smetany.
Makronutrienty
21%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 084 kJ | 1 914 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,89 g
0,8 g |
13,9 g
1,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,789 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,5 g
6,76 g |
38 g
11,9 g |
Bílkoviny | 8,69 g | 15,3 g |
Sůl | 3,05 g | 5,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů