Krémová kachní polévka
Milujeme krémové polévky, kachní je báječná a sytá.
- 2h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní droby, krky, srdce, žaludky | 1 000 g |
mrkev | 1 kus |
petržel kořenová | 2 kusy |
celer | 0,5 kusu |
mléko nízkotučné, odstředěné | 250 ml |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
bobkový list celý sušený | 4 kusy |
pepř bílý mletý | 2 špetky |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
sůl | 2 lžičky |
petrželka, petrželová nať | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk. Z uvařených krků obereme maso, dáme stranou a udržujeme teplé.
-
V hotovém vývaru uvaříme kořenovou zeleninu. Když je zelenina měkká, přidáme hladkou mouku a vše rozmixujeme. Přidáme mléko, vrátíme na sporák a necháme mírně povařovat, abychom získali krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
-
Do středu talíře navrstvíme maso, přidáme polévku a ozdobíme petrželovou natí. TIP: dobré je také přidat pod maso na dno talíře vařené široké nudle.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů