Krémová kachní polévka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Milujeme krémové polévky, kachní je báječná a sytá.

Krémová kachní polévka

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
kachní droby, krky, srdce, žaludky 1 000 g
mrkev 1 kus
petržel kořenová 2 kusy
celer 0,5 kusu
mléko nízkotučné, odstředěné 250 ml
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
bobkový list celý sušený 4 kusy
pepř bílý mletý 2 špetky
muškátový ořech mletý 1 špetka
sůl 2 lžičky
petrželka, petrželová nať 2 hrsti

Postup přípravy

  1. Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk. Z uvařených krků obereme maso, dáme stranou a udržujeme teplé.

  2. V hotovém vývaru uvaříme kořenovou zeleninu. Když je zelenina měkká, přidáme hladkou mouku a vše rozmixujeme. Přidáme mléko, vrátíme na sporák a necháme mírně povařovat, abychom získali krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

  3. Do středu talíře navrstvíme maso, přidáme polévku a ozdobíme petrželovou natí. TIP: dobré je také přidat pod maso na dno talíře vařené široké nudle.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů