Milujeme krémové polévky, kachní je báječná a sytá.
- 2h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
kachní droby, krky, srdce, žaludky 1 000 g |
1 000 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
250 ml |
250 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk.
Z uvařených krků obereme maso, dáme stranou a udržujeme teplé.
-
V hotovém vývaru uvaříme kořenovou zeleninu. Když je zelenina měkká, přidáme hladkou mouku a vše rozmixujeme.
Přidáme mléko, vrátíme na sporák a necháme mírně povařovat, abychom získali krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
-
Do středu talíře navrstvíme maso, přidáme polévku a ozdobíme petrželovou natí.
TIP: dobré je také přidat pod maso na dno talíře vařené široké nudle.
Makronutrienty
31%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 393 kJ | 415 kJ |
Kalorická hodnota | 93,9 kcal | 99,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,49 g
1,28 g |
6,86 g
1,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,649 SVJ | 0,686 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,65 g
0,831 g |
2,8 g
0,878 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 12,1 g |
Sůl | 0,789 g | 0,834 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů