Krémová kachní polévka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Krémová kachní polévka

Milujeme krémové polévky, kachní je báječná a sytá.

Postup přípravy

  1. Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk.

    Z uvařených krků obereme maso, dáme stranou a udržujeme teplé.

  2. V hotovém vývaru uvaříme kořenovou zeleninu. Když je zelenina měkká, přidáme hladkou mouku a vše rozmixujeme.

    Přidáme mléko, vrátíme na sporák a necháme mírně povařovat, abychom získali krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

  3. Do středu talíře navrstvíme maso, přidáme polévku a ozdobíme petrželovou natí.

    TIP: dobré je také přidat pod maso na dno talíře vařené široké nudle.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte