Krémová fazolová polévka

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Krémová fazolová polévka

Další recept z mé oblíbené Italské kuchařky. Rychlá polévka z bílých fazolí, která se u nás stala hitem!

Postup přípravy

  1. Pokud máte předvařené fazole v mrazáku, pak je polévka skutečná rychlovka. Pokud fazole zamražené nemáte, je potřeba je den předem namočit, ráno slít a uvařit v osolené vodě doměkka.

  2. Na polévku jsem použila velké bílé fazole, které se po namočení do horké vody nebo krátce po uvaření dají dobře sloupnout ze slupky. Velké fazole vždy loupu, sice to chvíli trvá, ale stravitelnost fazolí je pak nesrovnatelná s těmi neloupanými.

  3. V hrnci rozpálíme dvě lžíce oleje. Na oleji necháme zpěnit jeden stroužek česneku a bobkový list. Česnek orestujeme dozlatova, přidáme vařené fazole a zalijeme cca 0,5 l zeleninového bujónu. Necháme vařit.

  4. Mezitím si na pánvi orestujeme druhý stroužek česneku spolu s pokrájenou čilli papričkou. Nakonec přidáme čerstvý nebo mražený, listový špenát, promícháme a odstavíme z plotny.

  5. Z hrnce odstraníme bobkový list (pokud máte výkonný mixér, můžete ponechat) a rozmixujeme polévku na hladké pyré.

    Hotovou polévku zdobíme pikantní směsí špenátu, čilli a česneku

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte