- 30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
250 ml |
250 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
ochucovadlo univerzální sypké, polévkové koření 1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
50 g |
50 g |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Dýni oloupeme, vydlabeme jádra, nakrájíme a uvaříme. Množství vody cca 2 cm nad dýni.
-
Uvařenou dýni rozmixujeme
Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, solí a povaříme.
-
Podáváme ozdobenou mungo klíčky a valašskou kyškou.
Makronutrienty
77%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 183 kJ | 651 kJ |
Kalorická hodnota | 43,9 kcal | 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,08 g
2,52 g |
28,7 g
8,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,808 SVJ | 2,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,386 g
0,186 g |
1,37 g
0,661 g |
Bílkoviny | 2,04 g | 7,23 g |
Sůl | 1,1 g | 3,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů