Krémová brokolicovo-květáková polévka, slaninový chips Lowcarb

Lucca

Úžasná polévka na zahřátí...

Krémová brokolicovo-květáková polévka, slaninový chips Lowcarb

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
květák 300 g
brokolice 300 g
vývar drůbeží domácí 750 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
slanina anglická 100 g
cibule 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 3 lžíce
sůl 1 lžička
pepř bílý mletý 1 lžička
muškátový ořech mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Květák a brokolici obereme na růžičky. Na ghí orestujeme nadrobno cibulku, přidáme růžičky a zalijeme vývarem. Osolíme. Vaříme doměkka. Můžeme si dát pár uvařených růžiček mimo, ať tam máme kousky zeleniny. Polévku rozmixujeme, vrátíme zpět na plotnu, přilijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. ????Slaninový chipsy. Do vyhřáté trouby na 220° položíme plátky slaniny na mřížku, pod kterou dáme pekáč, kvůli tuku co bude kapat. Pečeme dozlatova.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů