- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
700 g |
700 g |
2 litry |
2 litry |
40 g |
40 g |
200 ml |
200 ml |
ochucovadlo univerzální sypké, polévkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Brokolici rozebereme na růžičky, tvrdší části nakrájíme na menší kousky. Uvaříme ve 2 l vody do měkka.
-
Přidáme mouku a důkladně rozmixujeme. Povaříme cca 10 minut. Přidáme podravku, sůl a mléko. S mlékem necháme už jen přejít varem.
-
Tip
Na každou porci přidáme na talíř lžíci valašské kyšky nebo zakysané smetany.
Makronutrienty
72%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 64,7 kJ | 381 kJ |
Kalorická hodnota | 15,5 kcal | 91 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,98 g
0,761 g |
17,5 g
4,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,298 SVJ | 1,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,116 g
0,034 g |
0,681 g
0,2 g |
Bílkoviny | 1,07 g | 6,3 g |
Sůl | 0,316 g | 1,86 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů