KREKRY S TATARÁKEM
Skvělé lowcarb křupavé pečivo, nejen pod tatarák, ale i nosič pomazánky, obložené jako chleba... Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Outdoor a trek
- Párty
- Pečení
- Pečivo
- Primal
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
len, lněné semínko | 5 lžic |
sezamové semínko světlé | 5 lžic |
dýňová semínka | 2 lžíce |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
rajčata sušená | 3 g |
sýr eidam 45%, strouhaný | 50 g |
sůl | 0,5 lžičky |
voda horká | 100 ml |
Postup přípravy
-
Vše zaliji cca 100ml horké vody a nechám asi 15 minut odpočinout. Nanesu na pečící papír, naznačím tvary a peču na 180°C 20 minut, pak nalámu, otočím a dopeču.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů