KŘEHKÝ KOLÁČ S OVOCEM A DROBENKOU

Danula

Tenhle recept se bude hodit každému, kdo, stejně jako já, začne uklízet v mrazáku, ve sklepě nebo třeba v ledničce a objeví tu hrstku ostružin, tu krabičku rybízu, v košíku pár švestek a v lednici třeba načatý broskvový kompot... Zpracovat se dá během okamžiku naprosto jakékoliv ovoce.

KŘEHKÝ KOLÁČ S OVOCEM A DROBENKOU

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 350 g
cukr krupice 70 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
sůl 1 špetka
tuk ztužený na pečení - Hera 70 g
vajíčka 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 7 lžic
švestky 1 kg
polohrubá mouka 8 lžic
cukr moučka 8 lžic
máslo čerstvé 60 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžička

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl a poté přidáme změklý tuk, vejce a mléko. Pomocí rukou zpracujeme nejdříve v míse a poté na pracovní desce hladké těsto a můžeme ihned malým válečkem rozválet na tukem vymazaný velký plech s nízkým okrajem.

  2. Hustě poklademe ovocem, případně můžeme podle chuti zasypat vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a pečeme asi 25 minut na 170 stupňů.

  3. Drobenka: 8 lžic polohrubé mouky, 8 lžic moučkového cukru, 60g tuku (dala jsem Heru, ale klidně můžete použít i máslo), 1 lžička prášku do pečiva (lze vynechat, ale s jeho použitím je drobenka křehčí). Vše pouze rukama pěkně "užmouláme" :D

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů