KŘEHKÝ KOLÁČ S OVOCEM A DROBENKOU
Tenhle recept se bude hodit každému, kdo, stejně jako já, začne uklízet v mrazáku, ve sklepě nebo třeba v ledničce a objeví tu hrstku ostružin, tu krabičku rybízu, v košíku pár švestek a v lednici třeba načatý broskvový kompot... Zpracovat se dá během okamžiku naprosto jakékoliv ovoce.
- 35m
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka | 350 g |
cukr krupice | 70 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
tuk ztužený na pečení - Hera | 70 g |
vajíčka | 1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku | 7 lžic |
švestky | 1 kg |
polohrubá mouka | 8 lžic |
cukr moučka | 8 lžic |
máslo čerstvé | 60 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
Postup přípravy
-
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl a poté přidáme změklý tuk, vejce a mléko. Pomocí rukou zpracujeme nejdříve v míse a poté na pracovní desce hladké těsto a můžeme ihned malým válečkem rozválet na tukem vymazaný velký plech s nízkým okrajem.
-
Hustě poklademe ovocem, případně můžeme podle chuti zasypat vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a pečeme asi 25 minut na 170 stupňů.
-
Drobenka: 8 lžic polohrubé mouky, 8 lžic moučkového cukru, 60g tuku (dala jsem Heru, ale klidně můžete použít i máslo), 1 lžička prášku do pečiva (lze vynechat, ale s jeho použitím je drobenka křehčí). Vše pouze rukama pěkně "užmouláme" :D
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů