- 1h:30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
40 g |
40 g |
1 snítka |
1 snítka |
200 ml |
200 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Králičí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme rozmarýn a rakytník. Mírně podlijeme vývarem.
-
Pečeme přikryté v mírně vyhřáté troubě. V průběhu pečení v případě potřeby podléváme vývarem.
-
Pečeme v mírně vyhřáté troubě, protože maso je pak šťavnatější a rakytník se nerozvaří. Jako příloha se hodí rýže.
Makronutrienty
9%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 392 kJ | 633 kJ |
Kalorická hodnota | 93,8 kcal | 151 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,51 g
0,242 g |
2,43 g
0,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,151 SVJ | 0,243 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,32 g
1,21 g |
8,58 g
1,94 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 16,7 g |
Sůl | 0,651 g | 1,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů