KRÁLÍK S ČOČKOU A ŽAMPIONY

Luci

Králík nemusí být jen na česneku či se zelím...netradiční, ale skvělá kombinace králičího masa, červené čočky a žampionů, zkuste:)

KRÁLÍK S ČOČKOU A ŽAMPIONY

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
králičí stehno zadní 2 kusy
kmín celý 1 lžička
sůl 1 lžička
cibule 2 kusy
vepřové sádlo 1 lžíce
špek 100 g
čočka červená 200 g
sůl 0,5 lžičky
tymián čerstvý 2 snítky
šalvěj lékařská, list 2 snítky
čínské, pekingské zelí 50 g
žampiony čerstvé 250 g
sůl 1 špetka
bílé víno 100 g
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Králičí stehna si den předem naložíme do nakrájené cibule, osolíme, okmínujeme.

  2. Druhý den přidáme sádlo, na kostičky nakrájený špek a lehce osmahneme. Trochu podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny. Nakonec odkryjeme a ještě dopečeme dozlatova.

  3. Mezitím si uvaříme červenou čočku doměkka spolu s bylinkami. Do hotové vmícháme nakrájené čínské zelí.

  4. Žampiony nakrájíme, osolíme a osmahneme na másle. podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů