KRÁLÍK S ČOČKOU A ŽAMPIONY
Králík nemusí být jen na česneku či se zelím...netradiční, ale skvělá kombinace králičího masa, červené čočky a žampionů, zkuste:)
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
králičí stehno zadní | 2 kusy |
kmín celý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
cibule | 2 kusy |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
špek | 100 g |
čočka červená | 200 g |
sůl | 0,5 lžičky |
tymián čerstvý | 2 snítky |
šalvěj lékařská, list | 2 snítky |
čínské, pekingské zelí | 50 g |
žampiony čerstvé | 250 g |
sůl | 1 špetka |
bílé víno | 100 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Králičí stehna si den předem naložíme do nakrájené cibule, osolíme, okmínujeme.
-
Druhý den přidáme sádlo, na kostičky nakrájený špek a lehce osmahneme. Trochu podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny. Nakonec odkryjeme a ještě dopečeme dozlatova.
-
Mezitím si uvaříme červenou čočku doměkka spolu s bylinkami. Do hotové vmícháme nakrájené čínské zelí.
-
Žampiony nakrájíme, osolíme a osmahneme na másle. podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů