Králík nemusí být jen na česneku či se zelím...netradiční, ale skvělá kombinace králičího masa, červené čočky a žampionů, zkuste:)
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
Čočka | |
200 g |
200 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 snítky |
2 snítky |
2 snítky |
2 snítky |
50 g |
50 g |
Žampiony | |
250 g |
250 g |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Králičí stehna si den předem naložíme do nakrájené cibule, osolíme, okmínujeme.
-
Druhý den přidáme sádlo, na kostičky nakrájený špek a lehce osmahneme.
Trochu podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny.
Nakonec odkryjeme a ještě dopečeme dozlatova.
-
Mezitím si uvaříme červenou čočku doměkka spolu s bylinkami.
Do hotové vmícháme nakrájené čínské zelí.
-
Žampiony nakrájíme, osolíme a osmahneme na másle. podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.
Makronutrienty
37%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 849 kJ | 5 170 kJ |
Kalorická hodnota | 203 kcal | 1 236 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,3 g
0,969 g |
80,7 g
5,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,33 SVJ | 8,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
4,08 g |
73 g
24,9 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 65 g |
Sůl | 6,4 g | 39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů