Jedná z nejchutnějších lowcarb úprav králíka, co jsem kdy dělala. Jako přílohu doporučím už jen zeleninu tepelně upravenou, je to velmi syté jídlo.
- 1h:10m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
150 ml |
150 ml |
Marináda | |
100 g |
100 g |
kořenicí směs grilovací koření 2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
nebo mix různých druhů 3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozpustím si máslo, přidám koření a hořčici.
Naporcuji si králíka - zadní a přední běhy, 2 filety ze hřbetu.
-
Porce králíka naložím do marinády - NESOLIT, to až druhý den před pečením.
Dám do krabičky s víčkem a šup do lednice odležet nejméně 1 den.
-
Vezmu pekáč s víkem - narovnám maso, asi 100 ml podliju vodou a peču přikryté asi 45 minut/200°C.
Odkryju, posolím, přeliju šlehačkou a odkryté peču do barvy ještě asi 15 minut.
-
Jako příloha byla domácí hokkaido dýně, na plechu na dno trouby jsem přidala na posledních 20 minut pečení. Jen posolená a kmín.
Je to opravdu velice dobré, voňavé máslem...šlehačku lze vynechat.
Makronutrienty
5%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 009 kJ | 2 422 kJ |
Kalorická hodnota | 241 kcal | 579 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,86 g
1,22 g |
4,48 g
2,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,186 SVJ | 0,448 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,1 g
10 g |
48,2 g
24 g |
Bílkoviny | 14,2 g | 34 g |
Sůl | 0,945 g | 2,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů