Králík naložený v másle

Oli

Králík naložený v másle

Jedná z nejchutnějších lowcarb úprav králíka, co jsem kdy dělala. Jako přílohu doporučím už jen zeleninu tepelně upravenou, je to velmi syté jídlo.

Postup přípravy

  1. Rozpustím si máslo, přidám koření a hořčici.

    Naporcuji si králíka - zadní a přední běhy, 2 filety ze hřbetu.

  2. Porce králíka naložím do marinády - NESOLIT, to až druhý den před pečením.

    Dám do krabičky s víčkem a šup do lednice odležet nejméně 1 den.

  3. Vezmu pekáč s víkem - narovnám maso, asi 100 ml podliju vodou a peču přikryté asi 45 minut/200°C.

    Odkryju, posolím, přeliju šlehačkou a odkryté peču do barvy ještě asi 15 minut.

  4. Jako příloha byla domácí hokkaido dýně, na plechu na dno trouby jsem přidala na posledních 20 minut pečení. Jen posolená a kmín.

    Je to opravdu velice dobré, voňavé máslem...šlehačku lze vynechat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte