Králík na smetaně a tvarohové noky - LC

Králíka na smetaně lze připravit low carb (nízkosacharidově) a oběd bude výtečný, zdravý a jako od babičky. Děkujeme Ladě Michové za úžasný recept :)

Králík na smetaně a tvarohové noky - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
králičí stehno zadní 2 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý celý 6 kuliček
nové koření 6 kuliček
bobkový list celý sušený 2 kusy
jalovec, jalovčinky 2 kusy
cibule 1 kus
mrkev 2 kusy
celer 0,5 kusu
petržel kořenová 1 kus
máslo čerstvé 2 lžíce
smetana na vaření 100 ml
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
tvaroh měkký tučný 130 g
sůl 1 špetka
vajíčka 3 kusy
psylium 30 g

Postup přípravy

  1. Králík - je naložený přes noc: sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), voda.

  2. Čím víc zeleniny a koření, tím líp. Pak je upečený v troubě. Přidávám na něj před pečením ještě plátky másla.

  3. - když je upečený, vyndám z pekáčku maso, nové koření a bobkový list. Výpek se zeleninou přeliju do kastrólu a umixuji tyčovým mixérem. Pak přidám smetanu (používám 15% do omáček) a trošku citrónové šťávy, případně ještě dochutím solí.

  4. Postup na noky: vše smícháme a necháme odstát a nabobtnat min. 20 minut. Pak vyválíme hada a nakrájíme na malé kousky. Vaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Z tohoto množství mám 20 noků.

  5. Na talíř servírujeme noíky, přelijeme omáčkou, maso je obrané od kosti a natrhané.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů