Králík na smetaně a tvarohové noky - LC
Králíka na smetaně lze připravit low carb (nízkosacharidově) a oběd bude výtečný, zdravý a jako od babičky. Děkujeme Ladě Michové za úžasný recept :)
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
králičí stehno zadní | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý celý | 6 kuliček |
nové koření | 6 kuliček |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
jalovec, jalovčinky | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
celer | 0,5 kusu |
petržel kořenová | 1 kus |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
smetana na vaření | 100 ml |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
tvaroh měkký tučný | 130 g |
sůl | 1 špetka |
vajíčka | 3 kusy |
psylium | 30 g |
Postup přípravy
-
Králík - je naložený přes noc: sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), voda.
-
Čím víc zeleniny a koření, tím líp. Pak je upečený v troubě. Přidávám na něj před pečením ještě plátky másla.
-
- když je upečený, vyndám z pekáčku maso, nové koření a bobkový list. Výpek se zeleninou přeliju do kastrólu a umixuji tyčovým mixérem. Pak přidám smetanu (používám 15% do omáček) a trošku citrónové šťávy, případně ještě dochutím solí.
-
Postup na noky: vše smícháme a necháme odstát a nabobtnat min. 20 minut. Pak vyválíme hada a nakrájíme na malé kousky. Vaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Z tohoto množství mám 20 noků.
-
Na talíř servírujeme noíky, přelijeme omáčkou, maso je obrané od kosti a natrhané.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů