Králičí roláda s houbovou nádivkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Králičí roláda s houbovou nádivkou

Postup přípravy

  1. Houby a 1 cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi až se vyvaří všechna tekutina.

  2. Než se nám orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu, a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

  3. Maso rozložíme a naklepeme tak, aby vznikl plát všude přibližně stejně silný, osolíme.

  4. Na maso navrstvíme připravenou směs.

  5. Roládu zavineme, upevníme párátky a vložíme do hrnce. Mírně podlijeme vodou, přidáme druhou jemně nakrájenou cibuli, tymián a česnekovou trávu.

    Dusíme cca 45 minut. Pak roládu vyjmeme, a na grilujeme v troubě, aby maso dostalo barvu.

  6. Podáváme s bramborovou kaší, polité šťávou, která nám zbyla v hrnci, ve kterém jsme roládu dusili.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte