- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
30 g |
30 g |
2 snítky |
2 snítky |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Houby a 1 cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi až se vyvaří všechna tekutina.
-
Než se nám orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu, a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
-
Maso rozložíme a naklepeme tak, aby vznikl plát všude přibližně stejně silný, osolíme.
-
Na maso navrstvíme připravenou směs.
-
Roládu zavineme, upevníme párátky a vložíme do hrnce. Mírně podlijeme vodou, přidáme druhou jemně nakrájenou cibuli, tymián a česnekovou trávu.
Dusíme cca 45 minut. Pak roládu vyjmeme, a na grilujeme v troubě, aby maso dostalo barvu.
-
Podáváme s bramborovou kaší, polité šťávou, která nám zbyla v hrnci, ve kterém jsme roládu dusili.
Makronutrienty
23%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 731 kJ | 1 512 kJ |
Kalorická hodnota | 175 kcal | 361 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,09 g
1,06 g |
14,7 g
2,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,709 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
3,88 g |
22,1 g
8,03 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 26,5 g |
Sůl | 0,681 g | 1,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů