- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 snítka |
1 snítka |
1 snítka |
1 snítka |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na drobno a játra na větší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme bylinky (lupínka bez větviček), kmín a mírně podlijeme vývarem. Nesolíme, aby játra neztvrdla.
-
Dusíme asi 20 minut. Šťávy by mělo v hrnci zbýt jen na dně. Nakonec dochutíme solí.
Servírujeme s rýží a čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
15%
72%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 540 kJ | 500 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 120 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,19 g
0,546 g |
3,88 g
0,506 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,419 SVJ | 0,388 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,54 g
0,022 g |
3,28 g
0,021 g |
Bílkoviny | 20,3 g | 18,8 g |
Sůl | 0,514 g | 0,476 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů