Košíčky s ořechovou nádivkou

Dagmar Kazdová

Košíčky s ořechovou nádivkou

Suroviny pro 80 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 350 g
cukr moučkový 110 g
máslo čerstvé 220 g
vaječný žloutek 3 kusy
máslo čerstvé 125 g
piškoty 120 g
ořechy vlašské 100 g
cukr moučka 4 lžíce
rum (originál tuzemský) 3 lžíce
poleva cukrářská čokoládová 100 g

Postup přípravy

  1. Vypracujeme těsto, necháme ho v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom ho vtlačujeme do suchých formiček tak, aby uprostřed byl důlek. Upečeme a naplníme nádivkou. Dáme ztuhnout do lednice, pak polijeme čokoládou a dozdobíme.

    Vypracujeme těsto, necháme ho v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom ho vtlačujeme do suchých formiček tak, aby uprostřed byl důlek. Upečeme a naplníme nádivkou. Dáme ztuhnout do lednice, pak polijeme čokoládou a dozdobíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů