Košíčky (pracny, plněné rohlíčky - bez lepku, bez vajec, bez mléčných složek, bez soji)

Na vlně chuti

No a tak vám mohu konečně přestavit hned tři recepty. Základ těsta je vždy stejný, ale variace chutí, které vznikly jsou neskutečné a máme hned úsporu i v čase, kdy z jednoho těsta vykouzlíme hned 3 druhy cukroví. Musím říct, že náplň do košíčků je naprostá bomba, manžel košíčky miluje a byl nadmíru spokojený což je obrovský úspěch, určitě vyzkoušejte nebudete litovat. www.navlnechuti.cz

Košíčky (pracny, plněné rohlíčky - bez lepku, bez vajec, bez mléčných složek, bez soji)

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
datle sušené 73 g
ořechy vlašské mleté 60 g
máslo přepuštěné, ghí 80 g
panela, třtinová šťáva sušená 60 g
vanilka lusk mletá 1 lžička
mouka pohanková hladká 180 g
máslo přepuštěné, ghí 3 lžíce
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
ořechy vlašské 1 hrst
cukr moučka 1 lžíce
čokoláda hořká na vaření 30 g
kokosový olej 1 lžíce
ořechy vlašské 10 kusů

Postup přípravy

  1. Předem namočené datle dáme do vyšší nádoby, přidáme Ghí, panelu, mleté vlašské ořechy, vanilku vše společně našleháme tyčovým mixére, následně vzniklou směs přendáme na pracovní podložku, postupně přisypeme pohankovou mouku a vše důkladně propracujeme. Vzniklé těsto dáme do igelitového sáčku a necháme uležet nejlépe do druhého dne.

  2. Těsto před zpracováním necháme hodinku stát při pokojové teplotě, následně naplníme do námi zvolených formiček na pracny, rohlíčky či košíčky, naskládáme na plech, pečeme na 180°C přibližně 10 minut, každá trouba peče jinak takže je třeba hlídat, dáváme pozor, aby se těsto nepřesušilo. Pokud s bezlepkovým těstem začínáme, není na škodu péct pod pečícím papírem, těsto se tak rychle nevysušuje. Jakmile chytnou lehký nádech do zlatova ven s nimi, poznáte to, já se většinou řídím vůní, jak zavoní jdou ven. Těsto ve formičkách necháme vychladnout až následně vyklepneme z formiček.

  3. V případě, že jsme se pustili do košíčků, vezmeme část upečeného těsta, je jedno jestli si rozválíme košíčky, pracny nebo rohlíčky, těsto je stejné a variabilní, přidáme nasekané vlašské ořechy, rum, sladidlo a námi zvolený tuk, promícháme, naplníme košíky, které dáme zachladit, mezitím si rozpustíme čokoládu na vaření a následně košíčky čokoládou polijeme, ozdobíme vlašskými ořechy. Plněné rohlíčky i košíčky uchováváme v lednici či chladu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů