Košíčky (pracny, plněné rohlíčky - bez lepku, bez vajec, bez mléčných složek, bez soji)
Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou
No a tak vám mohu konečně přestavit hned tři recepty. Základ těsta je vždy stejný, ale variace chutí, které vznikly jsou neskutečné a máme hned úsporu i v čase, kdy z jednoho těsta vykouzlíme hned 3 druhy cukroví. Musím říct, že náplň do košíčků je naprostá bomba, manžel košíčky miluje a byl nadmíru spokojený což je obrovský úspěch, určitě vyzkoušejte nebudete litovat.
www.navlnechuti.cz
- 2h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
předem namočit 73 g |
73 g |
60 g |
60 g |
80 g |
80 g |
60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
180 g |
180 g |
Náplň | |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
+ 2 kusy rozdrcených upečených košíčků 1 lžíce |
1 lžíce |
Na ozdobu | |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 kusů |
10 kusů |
Postup přípravy
-
Předem namočené datle dáme do vyšší nádoby, přidáme Ghí, panelu, mleté vlašské ořechy, vanilku vše společně našleháme tyčovým mixére, následně vzniklou směs přendáme na pracovní podložku, postupně přisypeme pohankovou mouku a vše důkladně propracujeme. Vzniklé těsto dáme do igelitového sáčku a necháme uležet nejlépe do druhého dne.
-
Těsto před zpracováním necháme hodinku stát při pokojové teplotě, následně naplníme do námi zvolených formiček na pracny, rohlíčky či košíčky, naskládáme na plech, pečeme na 180°C přibližně 10 minut, každá trouba peče jinak takže je třeba hlídat, dáváme pozor, aby se těsto nepřesušilo. Pokud s bezlepkovým těstem začínáme, není na škodu péct pod pečícím papírem, těsto se tak rychle nevysušuje. Jakmile chytnou lehký nádech do zlatova ven s nimi, poznáte to, já se většinou řídím vůní, jak zavoní jdou ven. Těsto ve formičkách necháme vychladnout až následně vyklepneme z formiček.
-
V případě, že jsme se pustili do košíčků, vezmeme část upečeného těsta, je jedno jestli si rozválíme košíčky, pracny nebo rohlíčky, těsto je stejné a variabilní, přidáme nasekané vlašské ořechy, rum, sladidlo a námi zvolený tuk, promícháme, naplníme košíky, které dáme zachladit, mezitím si rozpustíme čokoládu na vaření a následně košíčky čokoládou polijeme, ozdobíme vlašskými ořechy.
Plněné rohlíčky i košíčky uchováváme v lednici či chladu.
Makronutrienty
53%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 183 kJ | 659 kJ |
Kalorická hodnota | 522 kcal | 158 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
47,3 g
20,1 g |
14,3 g
6,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,73 SVJ | 1,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
35,3 g
17,5 g |
10,6 g
5,27 g |
Bílkoviny | 5,9 g | 1,78 g |
Sůl | 0,027 g | 0,008 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů