Košíčky alá tartaletky

Romana Koulová - Uni-Corn

Ořechy v kombinaci se sametovým čokoládovým krémem a vůní pomeranče jsou naprosto dokanalou kombinací pro vánoční cukroví.

Košíčky alá tartaletky

Suroviny pro 15 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 100 g
polohrubá mouka 60 g
sůl 1 špetka
Maizena - kukuřičný škrob 1 lžička
cukr moučka 25 g
kypřící prášek do pečiva 1 špetka
mléko rostlinné 100 ml
kokosový olej 40 ml
ořechy vlašské mleté 70 g
kokosový olej 30 ml
rostlinná smetana 30 g
cukr třtinový 10 g
rum (originál tuzemský) 2 lžičky
kokosová alternativa smetany 30 g
čokoláda hořká na vaření 30 g
kokosový olej 1 lžička
pomerančová kůra krájená 30 g

Postup přípravy

  1. smícháme suché ingredience (mouky, sůl, škrob, cukr, kypřící prášek) poté přilijeme mléko a přidáme kokosový olej a vypracujeme rukama těsto těsto vmačkáme do košíčků (vymazaných a vysypaných) – nedáváme ho tam moc, aby nám zůstala prohlubeň na krémy pečeme v troubě předehřáté na 180°C dokud nejsou narůžovělé (já pekla mezi 12-15 minutami)

  2. košíčky vyklopíme z formiček (mě vypadly krásně)

  3. 1. část náplně: 1) ořechy si nameleme najemno a s kokosovým olejem, smetanou a cukrem je rozehřejeme v hrnci 2) když směs vychladne, přidáme rum

  4. 3) vzniklým krémem potřeme dna všech košíčků

  5. 2. část náplně: 1) rozehřejeme čokoládu se smetanou a kokosovým olejem 2) lžičkou plníme košíčky na závěr košíčky nazdobíme dle libosti

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů