Kořeněný kávový likér
Kdysi jsem svůj první kávový likér dělala podle receptu z jiného blogu, ale postupně jsem měnila poměr surovin a vyzkoušela jiné druhy koření. A tak z toho vznikl vlastně úplně jiný kořeněný kávový likér než ten původní.
- 10m
- 10 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Nápoje s alkoholem
- Oslava
- Rostlinný původ
- Valentýn
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vodka | 500 ml |
erythritol, sukrin | 100 g |
káva zrnková | 15 g |
pepř růžový celý | 20 kuliček |
nové koření | 5 kuliček |
kardamom celý, tobolky | 5 kusů |
hřebíček celý | 5 kusů |
skořice celá | 2 kusy |
vanilkový lusk | 1 kus |
Postup přípravy
-
Vodku nalijeme do větší láhve a přidáme k ní ostatní suroviny. Láhev dobře uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě na tmavším místě alespoň 4 až 6 týdnů, občas protřepeme, aby se sladidlo rozpustilo.
-
Poté přecedíme přes jemné sítko, likér přelijeme do láhve a skladujeme v ledničce. Podáváme ho s ledem samotný nebo s trochou smetany či mandlového nebo kokosového „mléka“.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů