Kořeněný kávový likér

Kateřina Gallinová

Kdysi jsem svůj první kávový likér dělala podle receptu z jiného blogu, ale postupně jsem měnila poměr surovin a vyzkoušela jiné druhy koření. A tak z toho vznikl vlastně úplně jiný kořeněný kávový likér než ten původní.

Kořeněný kávový likér

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vodka 500 ml
erythritol, sukrin 100 g
káva zrnková 15 g
pepř růžový celý 20 kuliček
nové koření 5 kuliček
kardamom celý, tobolky 5 kusů
hřebíček celý 5 kusů
skořice celá 2 kusy
vanilkový lusk 1 kus

Postup přípravy

  1. Vodku nalijeme do větší láhve a přidáme k ní ostatní suroviny. Láhev dobře uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě na tmavším místě alespoň 4 až 6 týdnů, občas protřepeme, aby se sladidlo rozpustilo.

  2. Poté přecedíme přes jemné sítko, likér přelijeme do láhve a skladujeme v ledničce. Podáváme ho s ledem samotný nebo s trochou smetany či mandlového nebo kokosového „mléka“.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů