Kořeněný kávový likér

Kateřina Gallinová

Kořeněný kávový likér

Kdysi jsem svůj první kávový likér dělala podle receptu z jiného blogu, ale postupně jsem měnila poměr surovin a vyzkoušela jiné druhy koření. A tak z toho vznikl vlastně úplně jiný kořeněný kávový likér než ten původní.

Postup přípravy

  1. Vodku nalijeme do větší láhve a přidáme k ní ostatní suroviny. Láhev dobře uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě na tmavším místě alespoň 4 až 6 týdnů, občas protřepeme, aby se sladidlo rozpustilo.

  2. Poté přecedíme přes jemné sítko, likér přelijeme do láhve a skladujeme v ledničce. Podáváme ho s ledem samotný nebo s trochou smetany či mandlového nebo kokosového „mléka“.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte