Low carb (nízkosacharidová) verze klasiky...
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
3 lžíce |
3 lžíce |
500 ml |
500 ml |
1 svazek |
1 svazek |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
Přidat | |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Připravte si zeleninový vývar, vmíchejte obě smetany a nasekaný kopr.
Omáčku osolte, opepřete, přidejte cukr a pár kapek octa, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť.
-
Mezitím co prováříte omáčku, přidejte Xantalovou gumu a občas promíchejte.
-
Uvařte vejce natvrdo. Uvařená vejce oloupejte, rozkrojte napůl a podávejte s omáčkou.
Makronutrienty
13%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 713 kJ | 1 323 kJ |
Kalorická hodnota | 170 kcal | 316 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3 g
1,28 g |
5,57 g
2,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,3 SVJ | 0,557 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,9 g
8,35 g |
29,6 g
15,5 g |
Bílkoviny | 4,96 g | 9,21 g |
Sůl | 1,06 g | 1,97 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů