KOPROVKA S RICOTTOVÝM KNÉDLEM
Mám ráda maso, typický masožravec, takže je pro mne drobet problém skládat low carb oběd bez masa, ale aby měl dostatek bílkovin. Tento splní chuť i makra. Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 300 g |
zakysaná smetana | 1 kus |
vývar masový domácí | 500 ml |
xylitol | 30 g |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 svazek |
ricotta | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
mandlová mouka | 10 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
vajíčka | 4 kusy |
Postup přípravy
-
Nejprve si oloupu cuketu a nastrouhám. Používám ji do koprovky místo zahuštění moukou, funguje to parádně. Do hrnce dam cuketu a vývar a rozvařím ji do měkka. Pak projedu tyčákem, přidám zakysanou smetanu, chvilku povařím a nakonec ochutím nakrájeným čerstvým kopem, solí a sladidlem.
-
Odstavím a udělám si knedlík - rozmíchám ricottu, vejce, mandlovou mouku a prášek do pečiva, můžu přidat bylinky a dám do hrnečku do mikrovlnky na 5 minut. Místo masa dvě vejce a voala, výzva splněna!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů