KOPROVKA S RICOTTOVÝM KNÉDLEM

Mám ráda maso, typický masožravec, takže je pro mne drobet problém skládat low carb oběd bez masa, ale aby měl dostatek bílkovin. Tento splní chuť i makra. Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/

KOPROVKA S RICOTTOVÝM KNÉDLEM

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cuketa 300 g
zakysaná smetana 1 kus
vývar masový domácí 500 ml
xylitol 30 g
kopr čerstvý, koprová nať 1 svazek
ricotta 100 g
vajíčka 1 kus
mandlová mouka 10 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
vajíčka 4 kusy

Postup přípravy

  1. Nejprve si oloupu cuketu a nastrouhám. Používám ji do koprovky místo zahuštění moukou, funguje to parádně. Do hrnce dam cuketu a vývar a rozvařím ji do měkka. Pak projedu tyčákem, přidám zakysanou smetanu, chvilku povařím a nakonec ochutím nakrájeným čerstvým kopem, solí a sladidlem.

  2. Odstavím a udělám si knedlík - rozmíchám ricottu, vejce, mandlovou mouku a prášek do pečiva, můžu přidat bylinky a dám do hrnečku do mikrovlnky na 5 minut. Místo masa dvě vejce a voala, výzva splněna!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů