Mám ráda maso, typický masožravec, takže je pro mne drobet problém skládat low carb oběd bez masa, ale aby měl dostatek bílkovin.
Tento splní chuť i makra.
Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
500 ml |
500 ml |
30 g |
30 g |
1 svazek |
1 svazek |
Knedlík | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
2 vejce (v mém případě jedno ztracené, druhé na tvrdo)/porci 4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Nejprve si oloupu cuketu a nastrouhám. Používám ji do koprovky místo zahuštění moukou, funguje to parádně. Do hrnce dam cuketu a vývar a rozvařím ji do měkka. Pak projedu tyčákem, přidám zakysanou smetanu, chvilku povařím a nakonec ochutím nakrájeným čerstvým kopem, solí a sladidlem.
-
Odstavím a udělám si knedlík - rozmíchám ricottu, vejce, mandlovou mouku a prášek do pečiva, můžu přidat bylinky a dám do hrnečku do mikrovlnky na 5 minut. Místo masa dvě vejce a voala, výzva splněna!
Makronutrienty
24%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 464 kJ | 3 320 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 794 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,38 g
0,635 g |
31,4 g
4,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,438 SVJ | 3,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,72 g
2,68 g |
62,5 g
19,2 g |
Bílkoviny | 4,96 g | 35,5 g |
Sůl | 0,195 g | 1,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů