KOPROVKA S BRAMBORAMA NA BOUCHAČKU - bezlepková

Luci

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

KOPROVKA S BRAMBORAMA NA BOUCHAČKU - bezlepková

Inspirovali jsme se s Davidem "Deník Dity P.". Uvařili jsme bezlepkovou variantu s hovězím masem. Je to strašně dobré, přitom tak jednoduché jídlo...zkuste a nebudete litovat!

Postup přípravy

  1. Vymažeme máslem zapékací mísu. Dáme do ní pečlivě umyté brambory, osolíme a pečeme asi 30 minut/200°C.

    Vyndáme na podložku a pěstí rozboucháme.

  2. V hrnci rozpustím máslo, přidám mouku a udělám světlou jíšku. Postupně přilévám hovězí vývar a pečlivě ho promíchávám metlou, až vznikne hladký bešamel, který bude tak hustotu jako omáčka. Přidám nasekaný kopr a ochutím octem, solí, pepřem a cukrem. Nakonec přileju smetanu, nechám ještě chvíli povařit a koprovka je hotová.

  3. Podáváme s vařeným hovězím masem (to jsme měli od včera) a rozbouchanými bramborami. Rychlá varianta - zastřená vejce místo masa.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte