Koprová omáčka z petržele - nemléčná
Omáčka je zahuštěná rozmixovanou petrželí a cibulí, které potlačí i chuť použitého kokosového mléka - pokud tolerujete mléčné výrobky dobře, můžete ale místo něj klidně použít smetanu.
- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
petržel kořenová | 5 kusů |
cibule | 2 kusy |
kokosové mléko | 1,5 hrnků |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 svazek |
sůl | 1 lžička |
máslo | 4 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 4 lžíce |
tuřín | 300 g |
vejce slepičí velké, l | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Na másle osmahněte nadrobno pokrájené oloupané velké cibule, poté přidejte oloupané a na kostičky pokrájené petržele a krátce je osmahněte. Posolte, mírně podlijte vodou a pod pokličkou uduste doměkka. V jiném hrnci uvařte v osolené vodě (pokud chcete, můžete přidat i celý kmín) na kostky pokrájený oloupaný tuřín, uvedené množství je přibližně polovina bulvy.
-
Doměkka uvařené petržele s cibulemi dohladka rozmixujte s kokosovým mlékem (bez aditiv), nalijte do hrnce, podle potřeby nařeďte vodou a uveďte do varu. Přidejte velkou hrst najemno nasekaného kopru a omáčku dochuťte solí a citrónovou šťávou.
-
Vejce uvařte dle svých preferencí (natvrdo, naměkko nebo jako ztracená) a podávejte je s teplou koprovou omáčkou a scezeným uvařeným tuřínem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů