Koprová omáčka z květáku

Kateřina Gallinová

Omáčka je zahuštěná rozmixovaným květákem a cibulí. Pro krémovou a smetanovou omáčku pak není potřeba použít tolik zakysanky, takže je jídlo méně kalorické.

Koprová omáčka z květáku

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
máslo 15 g
cibule 120 g
květák 375 g
vývar drůbeží domácí 600 ml
zakysaná smetana 210 g
kopr čerstvý, koprová nať 1 svazek
citronová šťáva, čerstvá 3 lžíce
sůl 1,5 lžiček
vejce slepičí střední, m 9 kusů
brambory konzumní pozdní 300 g

Postup přípravy

  1. Na másle osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli, poté přidejte na růžičky rozebraný květák a mírně podlijte vývarem. Přidejte sůl a pod pokličkou uduste zeleninu doměkka.

  2. V jiném hrnci uvařte brambory ve slupce a poté je oloupejte.

  3. Doměkka uvařený květák s cibulí dohladka rozmixujte se zakysanou smetanou, nalijte do hrnce, podle potřeby nařeďte vodou a uveďte do varu. Přidejte velkou hrst najemno nasekaného kopru a omáčku dochuťte solí a citrónovou šťávou.

  4. Vejce uvařte dle svých preferencí (natvrdo, naměkko nebo jako ztracená) a podávejte je s teplou koprovou omáčkou a bramborami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů