Koprová omáčka z květáku
Omáčka je zahuštěná rozmixovaným květákem a cibulí. Pro krémovou a smetanovou omáčku pak není potřeba použít tolik zakysanky, takže je jídlo méně kalorické.
- 1h:30m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo | 15 g |
cibule | 120 g |
květák | 375 g |
vývar drůbeží domácí | 600 ml |
zakysaná smetana | 210 g |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 svazek |
citronová šťáva, čerstvá | 3 lžíce |
sůl | 1,5 lžiček |
vejce slepičí střední, m | 9 kusů |
brambory konzumní pozdní | 300 g |
Postup přípravy
-
Na másle osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli, poté přidejte na růžičky rozebraný květák a mírně podlijte vývarem. Přidejte sůl a pod pokličkou uduste zeleninu doměkka.
-
V jiném hrnci uvařte brambory ve slupce a poté je oloupejte.
-
Doměkka uvařený květák s cibulí dohladka rozmixujte se zakysanou smetanou, nalijte do hrnce, podle potřeby nařeďte vodou a uveďte do varu. Přidejte velkou hrst najemno nasekaného kopru a omáčku dochuťte solí a citrónovou šťávou.
-
Vejce uvařte dle svých preferencí (natvrdo, naměkko nebo jako ztracená) a podávejte je s teplou koprovou omáčkou a bramborami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů