Koprová omáčka s vařenou kedlubnou, hovězím masem a vejcem - LC

Laduš

Dnes jsem vařila hovězí vývar a měla jsem chuť na moji oblíbenou (low carb) koprovou omáčku. Kedlubna vypadá na fotce trochu odrbaně, ale to je jen tím, že když ji uvařenou scedím, tak přidám trochu másla a v kastrolku protřepu. Kedlubna je pak chutnější. :)

Koprová omáčka s vařenou kedlubnou, hovězím masem a vejcem - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibule 1 kus
máslo čerstvé 1 lžíce
vývar hovězí domácí 300 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
kopr čerstvý, koprová nať 1 hrst
sůl 0,5 lžičky
pepř bílý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle jsem osmahla nakrájenou cibuli, přidala vývar a povařila. Odstavila jsem z ohně a promixovala tyčovým mixérem do hladké konzistence. Potom jsem kastrol vrátila zpět na plotnu, přidala jsem smetanu, sůl a pepř a nechala provařit do zhoustnutí.

  2. Odstavila jsem z ohně, ochutila citrónovou šťávou, přidala nasekaný kopr a vše promíchala. Po přidání kopru a citrónové šťávy už omáčku nevaříme.

  3. Velkou kedlubnu jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Pak jsem je uvařila v osolené vodě s troškou mleté kurkumy. Po scezení jsem přidala lžíci másla. Maso je vařené hovězí z polévky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů