Koprová omáčka s vařenou kedlubnou, hovězím masem a vejcem - LC
Dnes jsem vařila hovězí vývar a měla jsem chuť na moji oblíbenou (low carb) koprovou omáčku. Kedlubna vypadá na fotce trochu odrbaně, ale to je jen tím, že když ji uvařenou scedím, tak přidám trochu másla a v kastrolku protřepu. Kedlubna je pak chutnější. :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
vývar hovězí domácí | 300 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 hrst |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na rozehřátém másle jsem osmahla nakrájenou cibuli, přidala vývar a povařila. Odstavila jsem z ohně a promixovala tyčovým mixérem do hladké konzistence. Potom jsem kastrol vrátila zpět na plotnu, přidala jsem smetanu, sůl a pepř a nechala provařit do zhoustnutí.
-
Odstavila jsem z ohně, ochutila citrónovou šťávou, přidala nasekaný kopr a vše promíchala. Po přidání kopru a citrónové šťávy už omáčku nevaříme.
-
Velkou kedlubnu jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Pak jsem je uvařila v osolené vodě s troškou mleté kurkumy. Po scezení jsem přidala lžíci másla. Maso je vařené hovězí z polévky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů