Rychlý nízkosacharidový oběd, za pár minut hotovo, právě je čerstvý kopr...mňam...
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
500 ml |
500 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Knedlík | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Ještě | |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
V osolené vodě s citronovou šťávou jsem uvařila kousek celeru, rozmixovala, přidala 31% smetanu, kopr a dochutila.
-
Knedlík - zamíchat v hrníčku a mikrovlnit cca 3,5-4 minuty.
-
Servírujeme s vařenými vajíčky od šťastných slepiček:)
Makronutrienty
16%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 469 kJ | 3 068 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 733 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,67 g
1,04 g |
17,5 g
6,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,267 SVJ | 1,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,54 g
4,4 g |
62,3 g
28,8 g |
Bílkoviny | 4,24 g | 27,7 g |
Sůl | 0,771 g | 5,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů