Klasika v lowcarb verzi, moc dobrá!
Krásný den a pro více inspirace sleduj:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 1h:40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
750 g |
750 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
4 kuličky |
4 kuličky |
4 kuličky |
4 kuličky |
1 lžička |
1 lžička |
Omáčka | |
1 svazek |
1 svazek |
200 ml |
200 ml |
100 g |
100 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco, na program dušení, hodinu a půl)
-
Vývar s masem scedíme, do vývaru přidáme tvrdé stonky kopru a vyvaříme je (cca 20 minut). Poté je vyndáme a přilijeme smetanu, přidáme přepasírovanou uvařenou zeleninu (celer a petržel) a smetanový sýr (na zahuštění). Dáme nasekané výhonky kopru, dochutíme solí, octem a provaříme.
Makronutrienty
24%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 467 kJ | 2 368 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 566 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5 g
1,5 g |
25,3 g
7,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,5 SVJ | 2,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,28 g
3,01 g |
31,8 g
15,2 g |
Bílkoviny | 9,42 g | 47,7 g |
Sůl | 0,792 g | 4,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů