KOPEČKOVÝ MOUČNÍK

Danula

A přidám i receptík na móóóc dobrou buchtu. Kvůli Kubovi jsem musela vlašské ořechy opět nahradit něčím bezpečnějším, ale nakonec jsme se shodli, že je takhle možná ještě lepší...

KOPEČKOVÝ MOUČNÍK

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
tuk ztužený na pečení - Hera 250 g
voda 4 lžíce
cukr krystal 0,5 hrnku
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce
vaječný žloutek 6 kusů
hladká mouka pšeničná 1 hrnek
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
vaječný bílek 3 kusy
sůl 1 špetka
vaječný bílek 3 kusy
cukr moučkový 200 g
ořechy vlašské mleté 200 g
čokoláda hořká na vaření 50 g
máslo 40 g

Postup přípravy

  1. V kastrůlku necháme zvolna rozpustit Heru, přidáme vodu, cukr a kakao, důkladně vše rozmícháme a necháme směs zchladnout. Poté ji přelijeme do mísy, postupně přišleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky a pak už jen vařečkou vmícháme směs mouky a kypřícího prášku a sníh ze 3 bílků, ušlehaný se špetkou soli.

  2. Těsto natřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (já mám rozměr 40x27cm), navrch naklademe pomocí polévkové lžíce kopečky ořechového sněhu a upečeme.

  3. Ořechový sníh: 3 bílky (já mám ještě zásoby v lednici, takže jsem ještě jeden přidala, aby bylo hmoty víc), 200g moučkového cukru (dala jsem 250g), 200g mletých ořechů (já dala 250g mletých nesolených pražených arašídů).

  4. Bílky ušleháme do pevného sněhu, po částech přišleháme moučkový cukr a pak už jen vařečkou vmícháme mleté ořechy. Směs naklademe pomocí polévkové lžíce na těsto, vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.

  5. Vychladlý moučník dozdobíme čokoládovou polevou. Poleva: 50g čokolády na vaření (používám 52% z Lidlu), 40g másla. Necháme roztopit ve vodní lázni.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů