KONFITOVANÉ KACHNÍ STEHÝNKO S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVO-HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY
Dneska jsme si dali masíčko s násadou... A "zazdili" jsme to vychlazenou dvanáctkou. To vám byla lahoda...
- 5h
- 6 porcí
- náročné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní stehna, čtvrtky zadní | 6 kusů |
sůl | 4 lžičky |
česnek stroužky | 4 kusy |
rozmarýn sušený | 3 g |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
vepřové sádlo | 500 g |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
ústřicová omáčka | 1 lžíce |
vývar z kostí domácí | 250 ml |
rohlíky | 3 kusy |
vajíčka | 1 kus |
brambory pozdní | 500 g |
sůl | 1 lžička |
strouhanka | 4 lžíce |
hlávkové červené zelí | 1 kus |
cibule | 2 kusy |
jablka | 1 kus |
červené víno | 100 g |
cukr krystal | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
olej řepkový | 2 lžíce |
ocet kvasný lihový | 2 lžíce |
brambory pozdní | 1 kus |
Postup přípravy
-
V misce utřeme prolisovaný česnek se solí, přidáme rozmarýn a pepř a tuto směs do všech porcí masa důkladně vetřeme, uložíme do misky a dáme odležet do lednice nejlépe na 24 hodin.
-
Poté každou porci masa důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom smyli přebytečnou sůl a naskládáme stehna do menší pečící nádoby (volíme co nejmenší, aby bylo maso hodně těsně vedle sebe, rozumějte ne na sobě!!!, ale co nejtěsněji vedle sebe) a zalijeme rozpuštěným sádlem tak, aby bylo všechno ponořené pod hladinou.
-
Nádobu přiklopíme a vložíme na 5 hodin do trouby na 130 stupňů. Maso poté vyjmeme a vložíme nasucho kůží dolů na pánev a zprudka orestujeme. Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vývaru z kostí, přidáme 1 lžíci ústřicové omáčky a lehce provaříme.
-
Rohlíky smícháme s nastrouhanými bramborami a se solí a necháme 5 minut odležet, pak přidáme vejce, promícháme a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme menší koule (v průměru asi 5cm) a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 25 minut.
-
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak vsypeme zelí, osolíme a opepříme, přidáme ocet a dusíme asi 20 minut pod pokličkou, poté podlijeme vínem, přidáme jablko, promícháme a opět dusíme, dokud nebude zelí téměř měkké. Zahustíme strouhanou bramborou a necháme provařit. Dochutíme solí a pepřem. Nejlepší je nechat zelí do druhého dne v lednici proležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů