KONFITOVANÉ KACHNÍ STEHÝNKO S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVO-HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY

Danula

Dneska jsme si dali masíčko s násadou... A "zazdili" jsme to vychlazenou dvanáctkou. To vám byla lahoda...

KONFITOVANÉ KACHNÍ STEHÝNKO S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVO-HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
kachní stehna, čtvrtky zadní 6 kusů
sůl 4 lžičky
česnek stroužky 4 kusy
rozmarýn sušený 3 g
pepř černý mletý 0,5 lžičky
vepřové sádlo 500 g
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
ústřicová omáčka 1 lžíce
vývar z kostí domácí 250 ml
rohlíky 3 kusy
vajíčka 1 kus
brambory pozdní 500 g
sůl 1 lžička
strouhanka 4 lžíce
hlávkové červené zelí 1 kus
cibule 2 kusy
jablka 1 kus
červené víno 100 g
cukr krystal 2 lžíce
sůl 1 lžička
olej řepkový 2 lžíce
ocet kvasný lihový 2 lžíce
brambory pozdní 1 kus

Postup přípravy

  1. V misce utřeme prolisovaný česnek se solí, přidáme rozmarýn a pepř a tuto směs do všech porcí masa důkladně vetřeme, uložíme do misky a dáme odležet do lednice nejlépe na 24 hodin.

  2. Poté každou porci masa důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom smyli přebytečnou sůl a naskládáme stehna do menší pečící nádoby (volíme co nejmenší, aby bylo maso hodně těsně vedle sebe, rozumějte ne na sobě!!!, ale co nejtěsněji vedle sebe) a zalijeme rozpuštěným sádlem tak, aby bylo všechno ponořené pod hladinou.

  3. Nádobu přiklopíme a vložíme na 5 hodin do trouby na 130 stupňů. Maso poté vyjmeme a vložíme nasucho kůží dolů na pánev a zprudka orestujeme. Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vývaru z kostí, přidáme 1 lžíci ústřicové omáčky a lehce provaříme.

  4. Rohlíky smícháme s nastrouhanými bramborami a se solí a necháme 5 minut odležet, pak přidáme vejce, promícháme a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme menší koule (v průměru asi 5cm) a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 25 minut.

  5. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak vsypeme zelí, osolíme a opepříme, přidáme ocet a dusíme asi 20 minut pod pokličkou, poté podlijeme vínem, přidáme jablko, promícháme a opět dusíme, dokud nebude zelí téměř měkké. Zahustíme strouhanou bramborou a necháme provařit. Dochutíme solí a pepřem. Nejlepší je nechat zelí do druhého dne v lednici proležet.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů