KONFITOVANÁ KACHNÍ PRSA S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVO-CUKETOVÝMI KNEDLÍČKY

Danula

KONFITOVANÁ KACHNÍ PRSA S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVO-CUKETOVÝMI KNEDLÍČKY

Očička jim při pohledu na talíř svítily jak lampionky, papuly se ani na chvilku nazastavily, aby náhodou jeden neměl víc než ten druhý a bříška se plnily, no radost pohledět...

Postup přípravy

  1. Kůži na prsou několikrát prořízneme ostrým nožem, ale dáváme pozor, abychom neřezali do masa. Utřeme prolisovaný česnek se solí, přidáme tymián a pepř a tuto směs do všech porcí masa důkladně vetřeme, uložíme do misky a dáme odležet do lednice nejlépe na 24 hodin.

  2. Poté každou porci masa důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom smyli přebytečnou sůl a naskládáme prsa do menší pečící nádoby (volíme co nejmenší, aby bylo maso hodně těsně vedle sebe, rozumějte ne na sobě!!!, ale co nejtěsněji vedle sebe) a zalijeme rozpuštěným sádlem tak, aby bylo všechno ponořené pod hladinou.

  3. Nádobu přiklopíme a vložíme na 5 hodin do trouby na 130 stupňů. Maso poté vyjmeme a vložíme nasucho kůží dolů na pánev a zprudka orestujeme.

    Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vývaru z kostí, přidáme 1 lžíci ústřicové omáčky a lehce provaříme.

    Pozn.: Takto připravená kachní prsa se úplně rozpadají, přitom vůůůbec nejsou extrémně mastná, prostě lahoda...

  4. Do mísy nastrouhám najemno cuketu, osolím a nechám tzv. "vyplakat", neslévám. Přidám zbytek surovin a umíchám těsto, pokud je hodně husté a suché (záleží na cuketách), tak přiliju trochu vody, těsto je malinko řidší než na klasické bramborové knedlíky.

  5. Z těsta tvaruju malé kuličky velikosti pimpongového míčku nebo vyválím silnější válečky a jen je pokrájím jako noky. Vařím ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Hotové promastím trochou oleje, aby se neslepily.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte