Koláčky s marmeládou jsou jedním z "receptů po babičce". Recept je starý více než sto let. Koláčky jsem vyzkoušela - jsou vynikající, snoubí se zde sladkokyselá chuť díky kyselejší marmeládě a pomerančové tresti. Konzistencí připomínají linecké pečivo, jen jsou ještě křehčí a jemnější. Rozhodně jsem nepekla naposledy a zařazuji mezi své oblíbené recepty.
- 40m
- 24 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
210 g |
210 g |
1 kus |
1 kus |
120 g |
120 g |
100 g |
100 g |
15 g |
15 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
5 dkg másla tři do pěny,přimíchej 5 dkg moučkového cukru s pomeranč. trestí a 21 dkg hladké mouky. Prohněť těsto na vále rychle, vyválej. Vykroj kulatou formičkou na koblihy malé koláčky. Polovičku potři bílkem. Do polovičky udělej kulaté díry, polož tyto kroužky na plné koláčky. Opatři vprostřed marmeládou (dala jsem meruňkovou), posyp cukrem a tlučenými mandlemi a peč na 180 stupňů cca 14 minut (podle trouby).
Makronutrienty
58%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 830 kJ | 516 kJ |
Kalorická hodnota | 437 kcal | 123 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
46 g
19 g |
13 g
5,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,6 SVJ | 1,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,9 g
11,8 g |
7,32 g
3,32 g |
Bílkoviny | 7,18 g | 2,03 g |
Sůl | 0,035 g | 0,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů