Koláčik zo špaldovej múky a ovsených vločiek
Maminka piekla - Koláčik zo špaldovej múky a ovsených vločiek :). Veeľmi jednoduchý a rýýchlo upečený (v našom prípade pri varení obeda )
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Moučníky a dezerty
- Outdoor a trek
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka špaldová | 1 hrnek |
ovesné vločky jemné | 1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
cukr třtinový | 1 hrnek |
mléko rostlinné | 3 hrnky |
olej řepkový | 1 hrnek |
vajíčka | 1 kus |
rybíz červený | 600 g |
máslo čerstvé | 80 g |
hrubá mouka špaldová | 1 hrnek |
cukr třtinový | 1 hrnek |
skořice mletá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Zmiešame najprv suché a mokré suroviny zvlášť. Potom ich spojíme a vymiešame do polotuhého cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a vrch cesta posypeme najlepšie nahusto ovocím.
-
Zo surovín na posýpku vytvoríme drobivú zmes, ak treba, pridáme trochu masla. Posýpku navrstvíme po celej ploche koláča. Ten pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30 minút
-
Najlepšie koláčik, ako tradične, chutí na druhý deň, v ten prvý je ale super chrumkavý
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů