Koláče bez kynutí:
- 2h
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 600 g |
droždí kostka | 1 kus |
tuk ztužený na pečení - Hera | 0,5 kusu |
cukr krupice | 2 lžíce |
cukr vanilkový | 1 kus |
vajíčka | 2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 250 ml |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
citronová kůra sušená mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Vypracovat těsto a hned plnit koláče. V mém případě jsem plnila vnitřek povidly a makovou nádivkou a hořejšek tvarohem a meruňkou. Péct v předehřáté troubě cca na 220st. dozlatova. Po upečení polít rozpuštěným máslem s rumem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů