Koláče bez kynutí:

Barbora Tinglová

Koláče bez kynutí:

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 600 g
droždí kostka 1 kus
tuk ztužený na pečení - Hera 0,5 kusu
cukr krupice 2 lžíce
cukr vanilkový 1 kus
vajíčka 2 kusy
mléko polotučné 1,5% tuku 250 ml
kypřící prášek do pečiva 1 kus
citronová kůra sušená mletá 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Vypracovat těsto a hned plnit koláče. V mém případě jsem plnila vnitřek povidly a makovou nádivkou a hořejšek tvarohem a meruňkou. Péct v předehřáté troubě cca na 220st. dozlatova. Po upečení polít rozpuštěným máslem s rumem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů